Swim Trial, Port Dickson

Singapore Biathlon is approaching fast! To be brutally honest - I am nervous like a jelly (what?) with the prospect of swimming 200 + 700 + 400 + 200m in an open water, the most of the leg as compared to the 10k run leg.

So, me and Kash have a proposed an open water swim in PD (by the Avillion Admiral Cove, site for PD Triathlon swim leg, no less), and the proposed date is (tentatively) as follows;

Date : Saturday, 22 January 2011, or the Sunday on 23rd. 
Location : Avillion Admiral Cove, Port Dickson
Time : 8.00 a.m. 
Distance : hopefully a full 1.5k into the marina, with a start of parallel swim along the shore
Assistance : Kash mentioned that hero hubby, Rais, will assist to kayak alongside the swimmers

I think I will swim wick a buoy between my legs :D.

So, come and join us. There is also a proposal for a BBQ on Sunday, and if we are lucky, we could ride in PD as well... jengjengjeng... or swim by the beach?

Comments

June Malik said…
hampeh betul .. if not in jb sure can u join u guys, my mom in law kat pd .. have fun :)
Diket said…
terima kasih tuan. saya masih belum terer terapung macam tuan untuk berkecimpung pada hari tersebut. lagi pun 23 Jan saya ada dating dengan Ahmad Lamchanak kat Lake Garden. Dia nak belanja saya pau kacang.
amsyah said…
KJ - ala jom la... orang tua ni selalu kena visit depa... rindu cucu-cucu dia

Diket - saya pun belum terer, tapi apakan daya, kalau tak ku buat, alamatnya, bergayut di stringlah bulan depan. Dating dgn Lamchanak ye? jangan lupa ambik balik kaki di sekolah agama tu...
deo said…
Suspect betul lah training korang ni... tak terkandung dek badan den nih. Have fun in PD, Syah!

DM, Manchanak clan ada gathering weekend ni ye? Jgn lupa amik gambar pangkah di peha letak kat blog.
KOOKY KASH said…
You will float effortlessly, trust me. I have seen you swim.
I always get nervous when starting an open water swim. Half takut, half excited.
..::EnAikAY::.. said…
From what i heard from hanchik who did the trial swim last year, it is forbidden to swim inside the marina like what we normally do during triathlon race (itu time race exceptional la), kat situ bot lalu lalang, marabahaya boleh matikudasai woo..

anyway have fun guys!
Saya dah 4 bulan tak turun kolam, stamina swimming yillek.
syah,i follow,wa message lu kat FB,thanks
IJAM said…
will try my best to attend. (takde la FRIM ye).
Mcm ada something going on je this weekend..huhu...

DM : ahmad lamchanak nak belanja kau pau kacang ke, atau kau kena pau dgn dia secara kacang...Pau doriyaki takde? (gelak aku baca komen kau lah...!!!)
amsyah said…
Deo - aku tunggu je kau buat treneng for Kapas Marang - nnt bila nak start POS? time tu, PD ni takde pape dah :D. Luvis dah declare kau sebagai student terbaik dia, kan :D

Kash - I half takut, half seram :D. Tapi thanks kash, I really have no idea when people say I can swim, coz I do not feel like I do :D. Ni lah bahana kalau takde self confidence :D
amsyah said…
Nik - iye? oh terima kasih. ala nik, aku pasti kau masuk air je, kaki kau terus tukar jadi flippers, pastu laju plak tuh

Hanchik - ok cayalah. bawak family bercuti sekali?

McIjam - minggu tu FRIM ada (tak kemana pn FRIM tu), aku je yg tak pegi heheh. This weekend semua abang hensem masuk LeTua daa...
kalau ahad aku boleh,sabtu keje la bang
RaYzeef said…
halamak...den join tahun depan lah..lepas deo ajar berenang kuak dolphin..

lagi pun 23hb ada cross country di Lake Garden, Ijam jom kita pow pau kacang ahmed lamchanak, baru buleh lari mencanak mcm Diket...he he

eh kita lambong kow kow dia kt sini dia x tahu ke??
amsyah said…
hanchik - nnt wa konpom balik okeh

ray - dia tahu cuma malu cow
ziff71 said…
Dasat....aku kene tunggu pass swimming kat indoor pool PADE dgn berbagai gaya tanpa rasa seriau baru boleh angan2 buat open water swim. have fun guys!
KOOKY KASH said…
Syah, betul cakap Nik. we cannot swim to the marina. but we will swim somewhere more exciting. lebih adventure. I reckon we will swim about 2 hours. 45 minutes out, rest and continue back about 1 hour or less.

I am asking some girl friends to come too.
June Malik said…
will try to pujuk abang balik pd he he .. apa pun swim safe and have fun :)
IJAM said…
eh ye la, 23hb ada cross country run bersama RBU..
amsyah said…
ziff - tu dah nak start ngan luvis tu, mesti Kapas Marang jadik tahun ni :D

Kash - ok. hopefully we wont go to the whirpool area like you all did last year :D

KJ - yess... dapat makan kari hahaha

Ijam - cross country rn with Shanaz? dah gian lah tu
IJAM said…
eh shanaz ada masuk cross country eh, tak perasan pulak saya...
amsyah said…
Ijam - ada pacer la kau masa X-country nnt. Jangan lupa photographer kau ye :D

Popular Posts